maanantai 12. joulukuuta 2016

Voittaja Puppy Show - ensikertalainen messarissa

buhund, koiramessut
Onneksi edes toinen meistä oli aamulla reipas matkaaja


Tänään vihdoin ja viimein koitti koko syksyn kuumottanut messaripäivä. Eilinen meni jännittäessä ja siinä tuli mm. pestyä lattiakaivot ja ysävälle lähti viestiä aiheesta kehän vaatekriisi.
Mutta lyhyesti virsi kaunis. Kiva reissu, vaikkakin raskas. Paljon ihmisiä ja tää kaksjalkanen on ikuinen stressiapina eikä aina kauhean sosiaalinen, joten on aika kaikensa antanut olo.
Virna oli kehässä oikein pätevä penska, nätisti ravasi ja seiso. Tuomarin kokeillessa koiraa läpi, Virna olisi kyllä mielummin istunut. Mutta propsit tuomarille, joka ymmärsi pennun venkoilua ja käsitteli pieniä nätisti.

Erinom. mittasuhteet omaava musta narttupentu, jolla selkeästi valkoinen rinta. Hyvä pään malli ja korvien asento. Hännän kiinnitys voisi olla korkeammalla. Reipas käytös.
KP, PN2

En ollut mitenkään yllättynyt että "hävittiin" vanhemmalle nartulle, kuitenkin paljon kehittyneempi ja kaunis buhund kyseessä. Ja vaikka tuomarista tykkäsinkin niin tarttee sen verran kulmakarvoja kohottaa että oli Virnan veljen kohdalla miettinyt onko musta buhundille sallittu väri. Joo, ei noita mustia Suomen näyttelyissä paljoa näy, mutta kun rodulla noita sallittuja värejä on vain kaksi. Ja tuo maininta selkeästi valkoisesta rinnasta, velipojalla oli myös maininta valkoisista alueista, joita on kuitenkin vähemmän kuin Virnalla. Kuitenkin vaaleillakin buhundeilla monesti noita valkoisia alueita on, ne vaan eivät samalla tavalla pomppaa esille kuin mustilla eikä niitä monesti mainita arvosteluissa.
Mutta kaiken kaikkiaan oikein mukava kehä katkasta ~10 vuoden pituinen näyttelytauko omalta osalta.

Kehän ulkopuolella penska sitten oli aika rasittava, kaikella rakkaudella. Jos Virnan veli meni edellä, pentu veti kuin höyryveturi. Sitten taas jos mentiin edellä tai ilman toista pikku-mustaa, oli toinen ääni kellossa ja oltiin niin hienoa pentua. Mutta reeniä reeniä. Muutenkin kironnut kun häiriötreenit jääneet vähemmälle, nyt tuli taas lisää pontta sen treenaamiseen.

Ja kyllähän se jonkilainen näyttelykärpänen pääsi taas puraisemaan. Katselin tulevia (pentu)näyttelyitä ja tammikuun lopussa olisi täällä Lahdessa karkelot. Katsoo jos saan säästettyä rahaa ilmomaksuihin niin hyvin voisinkin lähteä sunnuntaina.

Ja sitten niitä ostoksia, nyt on materialismionni taas saavutettu. Varsinkin kun Petenkoiratarvikkeella oli viikonloppuna 20% ale kaikista tuotteista verkossa ja liikkeessä. Sieltä tuli ostettua jyrsijöille kuivikkeita ja koirille kankainen kevyt häkki. Kunhan tilaus tulee pitääkin aloittaa Virnan kanssa häkissä olo treenit.
Messuilta tarkotuksena oli metsästää Virnalle se uusi hihna ja/tai panta. Bonuksena treenihihnaksi metrinen grippi. Ja kyllähän ne löytyivätkin, vaikkakin panta aiheutti harnaita hiuksia, koska värin piti tietenkin olla keltainen eikä sen värisiä pantoja oikein löydä.

hurtta, puolikurstava panta
Lopulta päädyin Hurtan puolikuristavaa pantaan. Aluksi katsoin vastaavaa pantaa pistolukolla, mutta 30-40 senttinen oli inasen vielä iso Virnalle ja pienempää kokoa ei kannattanut ostaa, koska Rukan panta on saman kokoinen.

D&C, griphihna, treenihihna, monitoimihihna
 Hihnoissa löytyi sekä uusi arkihihna (2m monitoimari), että metrinen treeniliina. Molemmat D&C grippejä.


Kihlatun toiselle koiralle olen luvannut joululahjaksi uuden possupehmon, edellinen kun koki täytteen poisto kohtalon. Tuo on vähän isompi pehmo, HHC:n ständiltä kun löytyi oikein sopuhintaan


Pakko vielä laittaa kuva tuosta uudesta treenihihnasta Virnan treenipannan kanssa. Panta tosiaan hommattu Hollolan Nahkapajalta ennen pennun tuloa. Vaikka en tunnustakkaan olevan (suuri) välineurheilija, niin nyt on sen verta hyvän näköinen yhdistelmä että ei meinaa malttaa oottaa milloin noita pääsne käyttämään.

Lisäksi mukaan tarttui kotiin tuomisiksi erilaisia luita, muun muassa pussi jossa on ~60 kpl kana-kierrerullia. Ja näytepusseja jokunen, ja onnistuin vielä voittamaan Nutriman ständin arvonnassa 2 kilon säkin, jotain erityisesti hampaiden hyvinvointiin suunniteltua raksua. Arvon vielä että syöttelenkö Virnalle sitä tuon pussin verran, käytänkö nameina vai annanko rotille ja hiirille.

Ja loppuun vielä luuriräpsy väsyneestä reissaajasta, joka julmasti herätettiin iltalenkille ja piti vielä nököttää uusi panta (ja hihna) kaulassa.


Miten muilla meni messari viikonloppu? Sujuiko kehät, tuliko tehtyä ostoksia seuraavan puolen vuoden edestä? Vai tuliko katseltua streamiä kotisohvalta? Hauska lisä muuten tuo isojen kehien streamaaminen, lauantaian itsekin sitä katselin pienen tovin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti